EL

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα σας για ένα πιο «πράσινο» στόλο

Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν ήταν ποτέ τόσο διαδεδομένες ούτε ήταν τόσο προφανείς στο ευρύ κοινό. Τα θέματα γύρω από την κλιματική αλλαγή μας έχουν αναγκάσει όλους μας να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας ώστε να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα και να ενθαρρύνουμε ενέργειες πιο πρακτικές και με περισσότερο σεβασμό προς το περιβάλλον.

«πράσινος» στόλος

Οπότε, τι σχέση έχει αυτό με το στόλο σας; Λοιπόν, μπορούμε να ξεκινήσουμε μειώνοντας τους ρύπους από τις μηχανές, γνωρίζοντας το δραστικό αποτέλεσμα που έχει το μονοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το Fleet Tracker μπορεί να σας βοηθήσει σ’ αυτό και στο να γίνει η επιχείρησή σας πιο «πράσινη» με πολλούς τρόπους. Είτε θέλετε να αυξήσετε την απόδοση των οχημάτων σας, είτε να αξιολογήσετε την οδηγική συμπεριφορά, είτε να βελτιστοποιήσετε τις επιλογές των διαδρομών σας, οι λύσεις διαχείρισης στόλου της Fleet Complete είναι το πρώτο βήμα στην απόκτηση ενός στόλου πιο φιλικού προς το περιβάλλον.

Αύξηση Απόδοσης Οχημάτων

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά μια σωστά συντηρημένη μηχανή πραγματικά βοηθάει να γίνει ο στόλος σας πιο «πράσινος». Μία μηχανή που δεν συντηρείται σωστά θα εκπέμπει περιττά αέρια θερμοκηπίου, οπότε καθίσταται αναγκαίο να είναι καλά συντηρημένη. Παρόλο που αυτές οι πληροφορίες δεν αλλάζουν τη συνολική κατάσταση, τα δεδομένα των οχημάτων μέσα από το GPS εντοπισμού στόλου που σας παρέχουμε, θα μπορούσαν να την αλλάξουν.

Laptop with FC Web Maintenance-01

Το Fleet Tracker της Fleet Complete μπορεί να ενσωματωθεί με τον εγκέφαλο του οχήματος, στον οποίο συγκεντρώνονται πολλά δεδομένα. Πραγματικά, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να κοιτάξετε όταν θέλετε να αξιολογήσετε σχεδόν οποιοδήποτε στοιχείο της λειτουργίας και της αποδοτικότητας του οχήματός σας. Οι λύσεις διαχείρισης στόλου της Fleet Complete σας διευκολύνουν, παρέχοντάς σας αναφορές σε καίρια μέρη που μπορεί να θεωρείτε ότι υπολειτουργούν. Ορισμένα τέτοια παραδείγματα είναι η πίεση των φρένων, η θέση του γκαζιού, η πίεση παροχής καυσίμων, η πίεση και η θερμοκρασία λαδιών του κινητήρα ή όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε αδράνεια.

Παράμετροι για όλα αυτά μπορούν να οριστούν ξεχωριστά και οι αναφορές μπορούν να παραμετροποιηθούν ώστε να παρέχουν ειδοποιήσεις συγκριτικά με συγκεκριμένα διαγνωστικά. Μόλις μπορέσετε να προσδιορίσετε τους τομείς που δεν είναι αποτελεσματικοί, μπορείτε να κάνετε τις απαιτούμενες επισκευές ή να τροποποιήσετε τον τρόπο οδήγησης του οχήματος.

Οδηγική Ανάλυση και Κατανάλωση Καυσίμων

Η μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για έναν πιο «πράσινο» στόλο, αλλά τα εσωτερικά μέρη της μηχανής δεν είναι το μοναδικό σημείο που μπορεί να βελτιωθεί. Στην πραγματικότητα, η οδηγική συμπεριφορά παίζει μεγάλο ρόλο στο να εξασφαλίσετε οικονομία στα καύσιμα.

Dashboard new small

Η λύση διαχείρισης στόλου της Fleet Complete αναλύει στοιχεία της οδηγικής συμπεριφοράς, όπως φρενάρισμα, αδράνεια, επιτάχυνση και το γενικότερο οδηγικό στυλ και σας προσφέρει στοιχεία για άσκοπη κατανάλωση καυσίμων. Οι «Αναφορές Ταξιδιού» από το Fleet Tracker σας παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να καθορίσετε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Με το να θέσετε αποτελεσματικά KPIs για τους οδηγούς σας και να τους δώσετε κίνητρα θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την οδηγική τους συμπεριφορά και να έχετε έναν επιτυχημένο στόλο. Αν χρειαστεί να μιλήσετε στους οδηγούς σας για τον τρόπο οδήγησής τους, με το να τους παρουσιάσετε τα σχετικά στοιχεία σίγουρα θα οδηγήσει σε μία αποτελεσματική συζήτηση.

Βελτιστοποίηση Διαδρομών

Παρόλο που ακούγεται απλό, λιγότερος χρόνος στους δρόμους σημαίνει λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε τον τρόπο να το πετύχετε μόνοι σας. Οι λύσεις διαχείρισης στόλου της Fleet Complete όχι μόνο σας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσετε τις πιο αποδοτικές διαδρομές μεταξύ προκαθορισμένων οπτικών παραμέτρων αλλά και σας παρέχουν και μια πληθώρα δεδομένων για να προσδιορίσετε την αποδοτικότητα του στόλου σας. 

Η σχεδόν σε πραγματικό χρόνο προβολή των οδηγών μέσω του συστήματος εντοπισμού της Fleet Complete σας παρέχει τη δυνατότητα να είστε πάντοτε ενημερωμένοι για τη διαχείριση του στόλου σας. Γνωρίζοντας πόσο μακριά είναι ο κάθε οδηγός από συγκεκριμένες τοποθεσίες καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης σας είναι πολύ σημαντικό για την επιχείρησή σας.

Επιπλέον, οι λύσεις διαχείρισης στόλου της Fleet Complete σας προσφέρουν ιστορικά δεδομένα για τον εντοπισμό των οδηγών. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι όποιες ανεπάρκειες μπορούν εύκολα να εντοπιστούν και να βεβαιωθείτε για την αποδοτικότητα του στόλου σας καθώς και να βελτιώσετε το συνολικό σχεδιασμό των δραστηριοτήτων σας. Σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης, τα δεδομένα που θα εμφανιστούν στην οθόνη σας θα σας βοηθήσουν να βρείτε την πιο πρακτική και αποδοτική λύση. 

Related Articles