EL

Ξεκινήστε να μειώνετε το λειτουργικό κόστος της επιχείρησής σας σήμερα με τις ακόλουθες μεθόδους!

Οι αναποτελεσματικές συμπεριφορές μπορεί να κοστίσουν χρήματα στην επιχείρησή σας χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε. Όταν δεν μπορείτε να έχετε σαφή έλεγχο εντός του οχήματος για όλους τους οδηγούς και τα οχήματά σας, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε.

shutterstock_787397125_web

Με βάση μια μελέτη του 2014, το 47% των εταιρειών που χρησιμοποιούν συστήματα τηλεματικής το κάνουν για να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των οδηγών. Όπως φαίνεται αυτός ο έλεγχος προέκυψε από αναγκαιότητα, με μερικά ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία που απορρέουν από μια έρευνα του 2017 που διεξήχθη από ιδιοκτήτες στόλων οχημάτων στην Αυστραλία:

  • Το 70% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τα οχήματα της εταιρείας για προσωπική χρήση.
  • Το 53% των ερωτηθέντων ισχυρίζεται ότι οι οδηγοί χρησιμοποιούν τις κάρτες καυσίμων της εταιρείας για να εφοδιάσουν τα προσωπικά τους οχήματα.

Ας ελπίσουμε ότι η σκόπιμη κατάχρηση των οχημάτων και κεφαλαίων της εταιρείας δεν συνιστά βασικό πρόβλημα για την επιχείρησή σας. Ωστόσο, και οι ακούσιες συμπεριφορές μπορούν να οδηγήσουν σε βλάβες και συνεπαγόμενα έξοδα. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι:

  • Το 55% των ερωτηθέντων αναγνωρίζει ότι η περιττή λειτουργία σε αδράνεια μειώνει την παραγωγικότητα του στόλου τους.
  • Το 61% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι το προσωπικό τους οδηγεί τα οχήματα της εταιρείας με απροσεξία ή αμέλεια.

Μολονότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορεί να είναι ανησυχητικά, όλα αυτά τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν μπορούν να διορθωθούν σε μεγάλο βαθμό με ένα λογισμικό διαχείρισης στόλου.

Μείωση της λειτουργίας σε αδράνεια

Η περιττή λειτουργία σε αδράνεια μπορεί να αποτελέσει σημαντική επιβάρυνση για τους πόρους σας, καθώς καταναλώνονται καύσιμα χωρίς λόγο. Πέρα από αυτό, η υπερβολική λειτουργία σε αδράνεια μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε εξαρτήματα του κινητήρα, όπως το μπουζί και το σύστημα εξάτμισης, καθώς και άσκοπη σπατάλη καυσίμων. Το καύσιμο που καταναλώνεται κατά τη λειτουργία σε αδράνεια δεν ισοδυναμεί με τα μίλια που διανύονται.

Μέρος του προβλήματος είναι η λανθασμένη αντίληψη ότι τα φορτηγά χρειάζονται χρόνο για να “ζεσταθούν”. Στην πραγματικότητα, οι σύγχρονοι κινητήρες χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα σε αδράνεια πριν την ασφαλή οδήγηση των οχημάτων. Ένας ακόμα παράγοντας είναι ότι ενώ οι οδηγοί γνωρίζουν ότι η λειτουργία σε αδράνεια αποδοκιμάζεται, επιλέγουν να το εφαρμόσουν σε μια γρήγορη παράδοση με το σκεπτικό ότι δεν πειράζει για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Η εκπαίδευση των οδηγών μπορεί να λύσει εν μέρει το πρόβλημα. Εντούτοις, συχνά αισθανόμαστε την ανάγκη να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, μόνο όταν δούμε κάποιες αποκαλυπτικές μετρήσεις. Παρέχοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να βλέπουν τα αποτελέσματά τους, επισημαίνοντας ακριβείς χρόνους και τόπους καθώς και εγκαθιστώντας ένα σύστημα ειδοποιήσεων εντός του οχήματος σε πραγματικό χρόνο για την υπερβολική λειτουργία σε αδράνεια. Συνεπώς, μπορείτε να διατηρήσετε τη λειτουργία του στόλου σας σε αδράνεια και των συναφών δαπανών σ’ ένα χαμηλό επίπεδο.

Μείωση της άσκοπης φθοράς 

Οι επικίνδυνες πρακτικές οδήγησης, όπως οι απότομες στροφές και το απότομο φρενάρισμα, μπορούν να προκαλέσουν ζημίες στα οχήματά σας. Εάν δεν γίνουν αντιληπτές, μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ατυχήματα ή σε βλάβες εξαρτημάτων, μεταξύ των διαστημάτων συντήρησης – αναμφισβήτητα ένα λάθος που θα σας κοστίσει χρήματα. Ένα λογισμικό διαχείρισης στόλου, όπως το Fleet Tracker της Fleet Complete, όχι μόνο αναγνωρίζει αυτές τις συμπεριφορές, αλλά και αποστέλλει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στους οδηγούς.

Βελτιωμένη επιλογή διαδρομής

Όταν οι οδηγοί επιλέγουν μία διαδρομή διαφορετική από τη βέλτιστη, αυτό κοστίζει στην επιχείρηση χρόνο, χρήματα και εργασία, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Η λειτουργία “Αναφορά διαδρομής” του Fleet Tracker σας ενημερώνει για το ζήτημα αυτό και σας παρέχει τη δυνατότητα να εξετάσετε μία διαδρομή που επιθυμείτε με τη χρήση της λειτουργίας “Αναπαραγωγή διαδρομής”, επιτρέποντάς σας να προσδιορίσετε με ακρίβεια πού μπορούν να πραγματοποιηθούν βελτιώσεις.

Καλύτερη βελτιστοποίηση στόλου

Για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου στόλου σας, πρέπει να είστε ενήμεροι για την κατάσταση των οχημάτων σας ανά πάσα στιγμή. Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι επεκτείνατε τον στόλο σας κατά 100 οχήματα. Οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί και όλα βαίνουν καλώς – ή έτσι τουλάχιστον νομίζετε.

Μια πιο στενή παρακολούθηση μέσω του Fleet Tracker θα μπορούσε να σας επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι θα μπορούσατε να αντεπεξέλθετε εύκολα στο αυξημένο φόρτο εργασίας με 85, αντί για 100 οχήματα. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα οχήματα δεν χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, εξακολουθούν να σας κοστίζουν χρήματα στη συντήρηση, τα οποία θα μπορούσαν να δαπανηθούν καλύτερα σε άλλους τομείς της επιχείρησης.

Related Articles