EL

Πρωτότυποι τρόποι αξιοποίησης της τεχνολογίας παρακολούθησης μέσω GPS

Πέρα από την ανάκτηση κλεμμένου εξοπλισμού και την καθοδήγηση των οδηγών στον δρόμο, η παρακολούθηση μέσω GPS μπορεί να προσφέρει περισσότερα από όσα νομίζετε.

Από τις πεζοπορίες στο Όρος Έβερεστ μέχρι έναν από τους αγώνες σκαφών με το μεγαλύτερο κύρος στην Ευρώπη, στο άρθρο αυτό θα σας περιγράψουμε ορισμένους πρωτότυπους τρόπους χρήσης λογισμικού GPS από άτομα και επιχειρήσεις.

Τα παραδοσιακά οφέλη της παρακολούθησης μέσω GPS

Πριν περάσουμε στις πιο πρωτότυπες χρήσεις, ας δούμε αναλυτικότερα τα παραδοσιακά οφέλη του λογισμικού παρακολούθησης μέσω GPS.

Όταν μιλάμε για παρακολούθηση μέσω GPS, έρχεται συνήθως στο μυαλό μας η δορυφορική πλοήγηση των αυτοκινήτων. Ωστόσο, οι συσκευές παρακολούθησης GPS δεν περιορίζονται μόνο στα οχήματα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παρακολούθηση πολλών από τους πόρους μιας επιχείρησης, από τον εξοπλισμό μέχρι το φορτίο.

Όσον αφορά τη διαχείριση στόλου, η δυνατότητα χρήσης συσκευών παρακολούθησης GPS σε διαφορετικούς πόρους είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις, όπως οι εξής:

  1. Ανάκτηση κλεμμένων πόρων

Χάρη στις ενημερώσεις και στην παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, το λογισμικό GPS μεταδίδει απευθείας δεδομένα τοποθεσίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε τη θέση εξοπλισμού και οχημάτων ταχύτερα και να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες ανάκτησης.

  1. Λήψη αποφάσεων με τη βοήθεια δεδομένων GPS

Από τον σχεδιασμό μιας διαδρομής μέχρι τον εντοπισμό του πλησιέστερου εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση βλάβης, το λογισμικό GPS σάς παρέχει πολύτιμα στατιστικά και δεδομένα για την τεκμηρίωση των επιχειρησιακών αποφάσεών σας.

  1. Αποτροπή κλεφτών

Αν ο κλέφτης ξέρει ότι το όχημα ή ο εξοπλισμός σας έχει συσκευή παρακολούθησης GPS, θα το σκεφτεί διπλά να διαπράξει την κλοπή.

Όλα αυτά είναι τα πιο συμβατικά πλεονεκτήματα της παρακολούθησης μέσω GPS, όμως υπάρχουν και άλλα οφέλη.

Πρωτότυπες χρήσεις της παρακολούθησης μέσω GPS

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένους από τους πιο πρωτότυπους και μη συμβατικούς τρόπους χρήσης της τεχνολογίας παρακολούθησης. 

  1. Χαρτογράφηση της ανάβασής μας στο Έβερεστ

Η πεζοπορία μέχρι την κατασκήνωση βάσης του Όρους Έβερεστ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η κατάκτηση της κορυφής του είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Παρακολουθήσαμε μέσω GPS τον Έλληνα αθλητή αντοχής Γιώργο Τσιάνο στη δεύτερη προσπάθειά του να ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ στα περίπου 8.800 μέτρα.

Πηγή εικόνας

Η πρόκληση που τον περίμενε ήταν μεγάλη, καθώς θα ερχόταν αντιμέτωπος με ύψη που ζαλίζουν, τη νόσο του υψόμετρου, κατολισθήσεις πάγων, φονικές σχισμές, κρυοπαγήματα και ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όμως, πριν ξεκινήσει, ο Γιώργος έπρεπε να επιβλέψει το LMAX Rugby Challenge στο Tibetan Advanced Base Camp, μια προσπάθεια για το ρεκόρ Γκίνες στη διεξαγωγή παιχνιδιού ράγκμπι στο μεγαλύτερο υψόμετρο. 

Ο Γιώργος είχε μαζί του μια φορητή συσκευή παρακολούθησης, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε το ταξίδι του που περιλάμβανε ανάβαση στο Έβερεστ, αγώνες ράγκμπι στην κατασκήνωση Advanced Base Camp και άλλα πολλά.

  1. Αγώνες στα κύματα

Η Fleet Complete έφερε τα οφέλη της παρακολούθησης μέσω GPS στο BKOffshore, έναν διεθνούς φήμης αγώνα σκαφών.

Το βελγικό πρωτάθλημα ταχύπλοων σκαφών και τζετ σκι (Belgian Offshore Powerboats and Aquabikes Championship) ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέους, πρωτότυπους τρόπους χρήσης της παρακολούθησης μέσω GPS.

Η Fleet Complete εξόπλισε τα ταχύπλοα και τα τζετ σκι με συσκευές παρακολούθησης GPS, ώστε να είναι δυνατός ο προσδιορισμός της θέσης τους σε πραγματικό χρόνο. Έτσι οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθούν την πορεία των σκαφών κατά τον αγώνα τους στην ανοιχτή θάλασσα.

Πηγή εικόνας

Είτε χρησιμοποιείτε τον στόλο σας στη στεριά είτε στη θάλασσα, η υδατοστεγής μας συσκευή παρακολούθησης μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε τον ανταγωνισμό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το AT1 Tracker στο σκάφος σας και, έπειτα, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη θέση του σε πραγματικό χρόνο στην πλατφόρμα, ακόμα κι αν είναι εκτός λιμανιού.

  1. Φωτισμός σε ιδιαίτερα απομακρυσμένες τοποθεσίες

Πολλοί τομείς της βιομηχανίας χρησιμοποιούν εξοπλισμό σε απομακρυσμένες τοποθεσίες όπου είναι δύσκολη η συνεχής παρακολούθηση.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες, για παράδειγμα, εκτελούν συχνά εργασίες σε επικίνδυνες και απομονωμένες περιοχές με ακριβό εξοπλισμό που δεν είναι εύκολο να προσεγγίσει κανείς. Όμως αυτός ο εξοπλισμός θα πρέπει να παρακολουθείται, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων και την επιτυχία του εκάστοτε πρότζεκτ.

Εδώ έρχονται να δώσουν τη λύση οι συσκευές παρακολούθησης GPS. 

Ένας από τους πελάτες μας στην πετρελαιοβιομηχανία χρησιμοποιεί ηλιακά φορτιζόμενους πύργους φωτισμού LED στην απομακρυσμένη τοποθεσία του, για να φωτίζει τον δρόμο για τους εργαζομένους. Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια, η παρακολούθηση των πύργων γίνεται προτεραιότητα.

Με τη χρήση του Asset Tracker 1 Solar, ο πελάτης μας μπορεί να παρακολουθεί τα συστήματα φωτισμού, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται σε σχέση με την τοποθεσία, και να επιβεβαιώνει κάθε φορά ότι βρίσκονται στο σωστό σημείο και σε λειτουργική κατάσταση, ώστε να είναι πάντα ασφαλείς οι εργαζόμενοι.

Πηγή εικόνας

Υπάρχει και καλύτερο: Το AT1 Solar διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία και μικρό ηλιακό πάνελ που το καθιστούν την ιδανική λύση για την παρακολούθηση στοιχείων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Διαθέτει επίσης δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων αναφορών, που σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγχετε τον εξοπλισμό σας σε ημερήσια βάση ή σε πραγματικό χρόνο.

AT1 Tracker της Fleet Complete: 3 βασικά χαρακτηριστικά

Το AT1 Tracker της Fleet Complete είναι κατασκευασμένο για διάφορες χρήσεις που καλύπτουν από παραδοσιακές περιπτώσεις χρήσης μέχρι πιο πρωτότυπα σενάρια. Δείτε ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που του παρέχουν πολυχρηστικότητα και αποδοτικότητα: 

Ολοκληρωμένη λύση

Το AT1 υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας παραδοσιακής συσκευής παρακολούθησης. Παρέχεται επίσης με δυνατότητες cloud, εφαρμογή και υποστήριξη από ομάδα εξυπηρέτησης πελατών, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο της συσκευή σας.

Άμεσα διαθέσιμα δεδομένα αισθητήρων

Το AT1 είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες υγρασίας, θερμοκρασίας και κρούσης, ώστε να σας παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τους πόρους σας και να μη χρειάζεται να μεταβαίνετε στο σημείο που βρίσκονται. 

Αυτόματες ενημερώσεις

Χρησιμοποιώντας το δίκτυο NB-IoT, η συσκευή AT1 στέλνει αυτόματα ενημερώσεις στα κεντρικά γραφεία σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι κάθε όχημα και στοιχείο εξοπλισμού βρίσκεται εκεί που θα έπρεπε να είναι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα smartphone, για να εντοπίζετε τη θέση και να ελέγχετε την κατάσταση ανά πάσα στιγμή.

Το AT1 Tracker της Fleet Complete είναι κατασκευασμένο να αντέχει ορισμένες από τις πιο αντίξοες συνθήκες στο πεδίο. Αν θέλετε να καταλάβετε πώς το λογισμικό διαχείρισης στόλου μπορεί να σας βοηθήσει στην παρακολούθηση των περιουσιακών σας στοιχείων σας, μπορείτε να μάθετε περισσότερα ζητώντας μια παρουσίαση από τη Fleet Complete και να εξηγήσετε τους στόχους σας στους ειδικούς μας.

Αν σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο, κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των συνδέσμων (αρχή της σελίδας).

 

Related Articles