EL

Διασφάλιση Συμμόρφωσης Με Τη Νομοθεσία Της ΕΕ Για Την Προστασία Των Δεδομένων

Οι πελάτες της Fleet Complete μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Τον Ιούλιο 2020, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CJEU) εξέδωσε την απόφασή του στην υπόθεση «Schrems II», σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται η εγκυρότητα των τυποποιημένων συμβατικών ρητρών (SCCs), αλλά ακυρώνεται η μεταφορά των προσωπικών δεδομένων από την ΕΕ στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της ασπίδας προστασίας της ιδιωτικής ζωής ΕΕ-ΗΠΑ. Κατανοούμε ότι μερικοί από τους πελάτες μας μπορεί να έχουν ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής και τις επακόλουθες ενέργειές μας.

Η Fleet Complete παρέχει εδώ και πολύ καιρό στους πελάτες της δύο επίπεδα προστασίας για τη μεταφορά των δεδομένων από την ΕΕ στις ΗΠΑ, αναζητώντας υπεργολάβους επεξεργασίας που έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πλαίσιο της ασπίδας προστασίας της ιδιωτικής ζωής ΕΕ-ΗΠΑ, οι οποίοι πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας μας, και ενσωματώνοντας, όπου αυτό είναι εφικτό, τις τυπικές συμβατικές ρήτρες στις συμφωνίες επεξεργασίας δεδομένων της. Παρότι η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακύρωσε το πλαίσιο της ασπίδας προστασίας της ιδιωτικής ζωής ΕΕ-ΗΠΑ, δεν θίγει τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν σήμερα έναν έγκυρο μηχανισμό εξαγωγής δεδομένων.

Αναμένουμε ότι κατά τους επόμενους μήνες οι εποπτικές αρχές της ΕΕ θα εκδώσουν πρόσθετες κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο συμμόρφωσης με το νέο νομικό πλαίσιο. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας με βάση τις συμβάσεις μας και τον ΓΚΠΔ.

Η Fleet Complete παραμένει αφοσιωμένη στη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας για τους πελάτες της και θα συνεχίσει να προωθεί την περαιτέρω βελτίωση των εγγυήσεών της για την προστασία των δεδομένων. Όπως πάντα, είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση και για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα μπορεί να έχετε.

Εξ ονόματος της Fleet Complete

Christina Rätsep

Ειδικός Προστασίας Δεδομένων

Christina.ratsep@fleetcomplete.com

 

Related Articles