EL

Πώς η παρακολούθηση μέσω GPS μπορεί να βελτιώσει τη διαχείριση στόλων και εξοπλισμού στον τομέα των κατασκευών

Βασίζεστε στον εξοπλισμό αλλά και στα οχήματά σας για να λειτουργήσει η επιχείρησή σας που δραστηροποιείται στο τομέα των κατασκευών; Γνωρίζετε, όμως, εάν προστατεύονται επαρκώς; Αν κάποιο υποστεί ζημιά ή κλαπεί, αυτό δεν συνεπάγεται μόνο υψηλό κόστος επισκευής ή αντικατάστασης, αλλά θέτει και σε κίνδυνο την παραγωγικότητα και την ασφάλεια της ίδιας της ομάδας σας. Ένα λογισμικό παρακολούθησης, θα πρέπει να είναι η ‘πρώτη γραμμή άμυνας’ για την προστασία του εξοπλισμού σας.

Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω της τηλεματικής μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης του εξοπλισμού σας, καθώς και για το πού βρίσκεται σε πραγματικό χρόνο-από μεγάλα μηχανήματα και οχήματα μέχρι γεννήτριες και εργαλεία μεγάλης αξίας.


Έτσι, όχι μόνο μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα τον εταιρικό σας εξοπλισμό, αλλά και να  βελτιώσετε την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας.

Γιατί η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και εξοπλισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική στον τομέα των κατασκευών.

Στον συγκεκριμένο τομέα ο κρίσιμος εξοπλισμός εργασίας είναι πανάκριβος και η κατάλληλη διαχείριση είναι απαραίτητη, αν θέλετε να διαφυλάξετε τα καθαρά κέρδη σας. Ωστόσο, πέρα από την προστασία του ίδιου του εξοπλισμού, η διαχείριση πόρων μπορεί να σας προστατέψει και από άλλα είδη σπατάλης, όπως η υποχρησιμοποίηση, ο χρόνος που ΄’μένουν” εκτός λειτουργίας και η μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους το λογισμικό παρακολούθησης μέσω GPS μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε την επιχείρησή σας από τη σπατάλη:

  1. Παρακολούθηση θέσης

Από τη στιγμή που θα προσαρμόσετε συσκευές παρακολούθησης στα περιουσακά στοιχεία της επιχείρησής σας, θα μπορείτε να τους παρακολουθείτε μ’ ένα κλικ. Αφού καταχωρίσετε την καθορισμένη περίμετρο του εργοταξίου και τις συνήθεις ώρες χρήσης, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, όταν θα χρησιμοποιούνται οι πόροι σας. 

Το λογισμικό παρακολούθησης μέσω GPS μπορεί να λειτουργήσει και ως συσκευή ανάκτησης κλεμμένου οχήματος ή άλλου εξοπλισμού, βοηθώντας σας να ανακτήσετε, γρήγορα και εύκολα, στοιχεία που έχουν χαθεί ή κλαπεί.

  1. Παρακολούθηση πόρων

Χάρη στην παρακολούθηση πόρων σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να μετράτε τον αριθμό των στοιχείων σας στο τέλος της ημέρας και τη χρήση, και να γνωρίζετε τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο μέσα από τις ειδοποιήσεις. Ο τακτικός έλεγχος αυτών των δεδομένων μπορεί να σας βοηθά να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν ζητήματα, προτού αυτά εξελιχθούν σε μεγαλύτερα προβλήματα. Ορισμένες συσκευές παρακολούθησης πόρων περιλαμβάνουν αισθητήρες κίνησης που μπορούν να ανιχνεύουν αλλαγές στο φως, την υγρασία και τη θερμοκρασία και να ενεργοποιούν μια προειδοποίηση ενδεχόμενης βλάβης του εξοπλισμού.

  1. Διαχείριση φόρτου εργασίας

Το λογισμικό παρακολούθησης πόρων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τις λειτουργίες σας. Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα σας, για να κατανείμετε καλύτερα την εισερχόμενη εργασία σε κοντινούς, διαθέσιμους πόρους. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναδρομική ανάλυση λειτουργιών και να ανακαλύψετε ευκαιρίες εξοικονόμησης κόστους, χάρη στις αναφορές με χρονική σήμανση.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι λύσεις της Fleet Complete μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας, ζητήστε μια συνάντηση με έναν από τους ειδικούς μας σήμερα κιόλας!

Πώς τα εργαλεία διαχείρισης στόλου αποτρέπουν τα ατυχήματα

Η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθά να παρακολουθείτε την απόδοση των οδηγών και των χειριστών σας και να παρέχετε σχετική ανατροφοδότηση, καθώς και να διασφαλίζετε την ασφάλεια τόσο της ομάδας όσο και των πόρων σας. Τα περισσότερα περιστατικά στον τομέα των κατασκευών αποδίδονται στις λεγόμενες «τέσσερις πιο θανατηφόρες αιτίες», που περιλαμβάνουν την πτώση, τη ηλεκτροπληξία, το πιάσιμο μέσα ή ανάμεσα σε αντικείμενα και το χτύπημα από αντικείμενα. 

Πηγή εικόνς 

Οι τραυματισμοί αυτοί μπορούν να συμβούν στο εργοτάξιο, αλλά και όταν οι εργαζόμενοι χειρίζονται εξοπλισμό ή απλώς οδηγούν στον δρόμο

Δεν μπορούν να αποφευχθούν όλα τα ατυχήματα, όμως η συντριπτική πλειονότητά τους μπορεί. Ο Mike Wright, υπεύθυνος υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος στη συνδικαλιστική ένωση United Steelworkers, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian: «Όλα μπορούν να προληφθούν. Έχω δει πολλά δυστυχήματα όπου πας στο σημείο και σκέφτεσαι ότι δεν είναι δυνατό αυτά να μη συνέβαιναν πριν από 10 χρόνια και να συμβαίνουν τώρα».

Καλύτερη διαχείριση πόρων σημαίνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση 

Η κακή διαχείριση πόρων οδηγεί σε αχρείαστη φυσιολογική φθορά του εξοπλισμού, η οποία είναι δαπανηρή και έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει ο εξοπλισμός περισσότερο χρόνο στο συνεργείο παρά στο εργοτάξιο. 

Για παράδειγμα, η παρακολούθηση οχημάτων προάγει καλύτερες οδηγικές πρακτικές μέσω της εκπαίδευσης βάσει δεδομένων, της προσεκτικής παρακολούθησης των οδηγών και της ενθάρρυνσης της πιστής εφαρμογής τακτικών επιθεωρήσεων στον στόλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να φροντίζουν περισσότερο τα οχήματα και να μειώνεται η φυσιολογική φθορά τους.

Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν ακόμα και εκπτώσεις για την εγκατάσταση λογισμικού διαχείρισης στόλου, επειδή διευκολύνει την καταγραφή περιστατικών και τον εντοπισμό κλεμμένων οχημάτων ή κλεμμένου εξοπλισμού.

Η Fleet Complete διαθέτει επίσης υπηρεσίες ειδικά σχεδιασμένες για στόλους στον τομέα των κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων λήψης ισχύος που σας βοηθούν να παρακολουθείτε τις πόρτες των ρυμουλκούμενων, την κίνηση των βραχιόνων γερανών και τις ενδείξεις λήψης ισχύος των φορτωτών. Έτσι, έχετε τον πλήρη λειτουργικό έλεγχο σε σχέση με τους πόρους σας και τη χρήση τους, καθώς και την ασφάλεια της ομάδας σας. 

Τι να προσέξετε σε μια λύση παρακολούθησης πόρων και εξοπλισμού: 

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική. Αντίστοιχα, κάθε πρόγραμμα προστασίας εταιρικού εξοπλισμού ξεκινά από διαφορετική βάση. Όταν θα έρθει η στιγμή να επιλέξετε την τεχνολογία που ταιριάζει στην επιχείρησή σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Επιλέξτε μια συσκευή που να μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στον εταιρικό εξοπλισμό που διαθέτετε
  • Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό μπορεί να προσαρμοστεί, για να ταιριάζει ακριβώς στις απαιτήσεις σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή πληροί τις απαιτήσεις κάλυψης που επιθυμείτε. Κάποιες χρησιμοποιούν δορυφορικά δίκτυα, ενώ άλλες βασίζονται σε τεχνολογία LTE-M ή 3G.
  • Επιλέξτε έναν πάροχο που είναι σε θέση να παρέχει το επίπεδο υποστήριξης που χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένης της μακροχρόνιας υποστήριξης μετά την πώληση.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το λογισμικό θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας, όμως είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε τεχνολογία που εγκαθίσταται εύκολα, είναι φιλική προς τον χρήστη και μπορεί να ρυθμιστεί από μια ομάδα εγκατάστασης με επαγγελματική κατάρτιση. 

Η εγκατάσταση λογισμικού που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας θα ελαχιστοποιήσει τις διακοπές λειτουργίας και θα σας δώσει μια σαφέστερη εικόνα για την απόδοση του στόλου σας.

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας για το λογισμικό παρακολούθησης εξοπλισμού.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η Fleet Complete:

  • Γνωρίζετε πού βρίσκεται ο εξοπλισμός σας με την παρακολούθηση μέσω GPS.
  • Εντοπίζετε και ανακτάτε τον εταιρικό εξοπλισμό γρήγορα, σε περίπτωση κλοπής.
  • Βλέπετε όλο το προσωπικό σε έναν χάρτη και ενημερώνεστε συνεχώς στη φορητή συσκευή ή στον υπολογιστή σας για τις δραστηριότητες και τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Γνωρίζετε πόσο συχνά χρησιμοποιούνται οι πόροι σας, παρακολουθείτε το απόθεμά σας και χρησιμοποιείτε τα περιουσιακά στοιχεία ή τον εξοπλισμό που χρειάζεστε πραγματικά.
  • Αποφεύγετε τα περιττά έξοδα με καλύτερο προγραμματισμό της συντήρησης.

Με τις λύσεις Fleet Tracker και Asset Tracker της Fleet Complete μπορείτε να διαχειρίζεστε ψηφιακά τα περιουσιακά σας στοιχεία, να ορίζετε σημεία ενδιαφέροντος και να παρακολουθείτε τον εταιρικό σας εξοπλισμό σας σε πραγματικό χρόνο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ζητήστε μια παρουσίαση από τη Fleet Complete.

Related Articles