EL

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα τυχόν βλάβες του κινητήρα μέσω της τηλεματικής

Οι κινητήρες των φορτηγών φθείρονται με ταχύτερο ρυθμό από τους κινητήρες άλλων οχημάτων, καθώς έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη, μεγαλύτερο βάρος, όγκο και υψηλότερης συχνότητας δονήσεις.

Ως εκ τούτου, η ικανότητα εντοπισμού τέτοιων ζητημάτων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών δεν πρέπει να επικεντρώνεται στο “εάν” αλλά στο “πότε”. 

driver at the steering wheel talking on radio dispatch.

Οι διαχειριστές στόλου οφείλουν να εντοπίζουν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους κινητήρες, ιδανικά σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να τα αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η έλλειψη δράσης έχει ως συνέπεια την αυξημένη πιθανότητα ατυχημάτων, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την πιθανότητα πρόκλησης σωματικής βλάβης ή απώλειας ζωής, καθώς και αμέτρητες δαπάνες για την επιχείρηση. Δυστυχώς, αυτό αποτελεί επί του παρόντος μια τεκμηριωμένη αδυναμία για τη βιομηχανία μεταφορών και άλλους κλάδους. Στην έρευνα του Haworth που εκπονήθηκε το 2000, τα τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν ως η συνηθέστερη αιτία θανάτων που σχετίζονται με την εργασία, καθώς και των εργασιακών ατυχημάτων και τραυματισμών.

Το λογισμικό διαχείρισης στόλου προσφέρει μια λύση για αυτή την ανησυχητική τάση και καθίσταται αναγκαίο για τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν προσπάθειες για τη βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών μέσω της ελαχιστοποίησης των ατυχημάτων που σχετίζονται με βλάβες του κινητήρα. Επιλέγοντας ένα ισχυρό σύστημα που επιτρέπει υψηλού επιπέδου ενημέρωση, εντοπισμό και παρακολούθηση, θα είστε σε θέση να περιορίσετε τα προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των κινητήρων και, αντιθέτως, να επικεντρωθείτε στη βελτίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Λεπτομερείς αναφορές βλαβών

Πρώτα απ’ όλα, θα θέλετε να έχετε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας αναφοράς με το πάτημα ενός κουμπιού, η οποία θα σας ενημερώνει για την τρέχουσα κατάσταση του στόλου σας. Αυτό μπορεί να αξιοποιήσει και να βελτιώσει την ήδη υπάρχουσα διαδικασία παρακολούθησης του στόλου σας, είτε αυτή είναι εβδομαδιαία είτε μηνιαία, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να προσδιορίζετε καλύτερα ποια οχήματα απαιτούν προσοχή. Πολύ πιο ακριβής από μια οπτική επιθεώρηση, αυτή η αναφορά σας παρέχει πληροφορίες για αυτές τις βλάβες που συχνά δεν φαίνονται.

Το Fleet Tracker όχι μόνο αναλύει τη γενική κατάσταση των οχημάτων, αλλά παρέχει και προηγμένο διαγνωστικό έλεγχο που βοηθά στην αξιολόγηση συγκεκριμένων ζητημάτων, που σημαίνει ότι μπορεί να επιλυθεί γρήγορα η αιτία του προβλήματος. 


Ειδοποιήσεις στην οθόνη

Η διαχείριση μιας αναφοράς είναι χρήσιμη, αλλά δεν σας ειδοποιεί άμεσα για μια δυνητικά επείγουσα ανάγκη – αντιθέτως, εξαρτάται από εσάς πότε θα δημιουργήσετε την αναφορά ως μέρος του προγράμματος συντήρησης. Εδώ χρησιμεύουν οι ειδοποιήσεις στην οθόνη. Τα μηνύματα αυτά σε πραγματικό χρόνο σας ενημερώνουν σας ενημερώνουν αμέσως, όταν κάτι δεν πάει καλά.

Κάθε αποτελεσματικό λογισμικό διαχείρισης στόλου διαθέτει αυτή τη λειτουργία. Επιπλέον, η λειτουργία αυτή συνδυάζεται με διαγνωστικές λειτουργίες για να μεταδώσει την έκταση και τη σπουδαιότητα του προβλήματος. Με τη χρήση μιας διαβαθμισμένης κλίμακας, σας ενημερώνει εάν ένα όχημα χρειάζεται άμεση επισκευή ή αντικατάσταση πριν από την επόμενη χρήση του ή εάν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να επισημανθεί στο επόμενο προγραμματισμένο έλεγχο του οχήματος. Σε ένα πολυάσχολο περιβάλλον, αυτές οι πληροφορίες είναι καθοριστικής σημασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή κατάσταση των οχημάτων και η ασφάλεια των οδηγών, χωρίς να διακυβεύεται ο χρόνος λειτουργίας του στόλου.

Επίλυση προβλημάτων με ενεργητικό τρόπο

Για ορισμένα ζητήματα, είναι σημαντικό να ενεργείτε προληπτικά στο κομμάτι της συντήρησης. Ένα λογισμικό διαχείρισης στόλου, όπως το Fleet Tracker, μπορεί να σας ενημερώνει για πράγματα που μπορεί εύκολα να παραβλέψετε, αλλά που μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την μπαταρία σας. Το Fleet Tracker μπορεί να σας ενημερώσει όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αρχίζει να φθίνει, ακόμη κι αν αυτό δεν γίνεται αμέσως αντιληπτό από τον οδηγό κατά την εκκίνηση της μίζας. Αυτή η εκ των προτέρων ειδοποίηση σημαίνει ότι λαμβάνετε τις απαιτούμενες πληροφορίες ώστε να μεριμνήσετε για την αντικατάσταση της μπαταρίας, αντί να διακινδυνεύσετε την πιθανότητα μιας άδειας μπαταρίας σε μια ακατάλληλη στιγμή.

Γρήγορες επιδιορθώσεις χωρίς κόπο

Έχετε ποτέ σκεφτεί πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία επιδιόρθωσης, μόλις διαπιστωθεί μια βλάβη;

Το Fleet Tracker αποδίδει στη βλάβη έναν ειδικό κωδικό βλάβης κινητήρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε αυτό τον κωδικό στον μηχανικό, ο οποίος θα αποκτήσει πλήρη εικόνα του προβλήματος και θα μπορεί να παραγγείλει τα απαιτούμενα ανταλλακτικά. 

 

Related Articles