EL

Γιατί το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να αναβαθμίσετε την τεχνολογία του στόλου σας

 

Επιτέλους, το καλοκαίρι είναι εδώ!

Παρόλο που η θερμότερη εποχή του χρόνου είναι συχνά συνυφασμένη με ηλιοθεραπεία, υπαίθριες δραστηριότητες, ταξίδια, διακοπές και χαλάρωση, οι έξυπνες επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το διάστημα των χαλαρών ρυθμών που συχνά συνοδεύει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι αποτελεί μια πολύ βολική περίοδο για να αναβαθμίσει η επιχείρησή σας την τεχνολογία διαχείρισης στόλου για διάφορους λόγους.

Σε αυτό το άρθρο θα επισημάνουμε όλα όσα κάνουν το καλοκαίρι την ενδεδειγμένη εποχή για την αναβάθμιση της τεχνολογίας του στόλου σας, καθώς και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας.

Γιατί να κάνετε αναβάθμιση το καλοκαίρι;

Στο ερώτημα πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αναβαθμίσετε την τεχνολογία του στόλου σας, είναι σημαντικό να απαντήσετε αναλογιζόμενοι τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης, καθώς η καθεμία λειτουργεί διαφορετικά και με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, το καλοκαίρι τείνει να είναι βολική περίοδος για πολλούς στόλους κι αυτό για τους εξής λόγους:

1.    Κατακόρυφη αύξηση των αδειών

Καθώς το καλοκαίρι ο καιρός βελτιώνεται και οι άνθρωποι κάνουν σχέδια για να τον απολαύσουν, ο χρόνος διακοπών των εργαζομένων τείνει να αυξάνεται κατακόρυφα. Το 2019, οι Ευρωπαίοι σχεδίαζαν να δαπανήσουν κατά μέσο όρο 1,8 εβδομάδες στις καλοκαιρινές τους διακοπές, σημαντικά μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με εκείνο που δαπανούν σε διακοπές το υπόλοιπο έτος.

Καθώς πολλοί εργαζόμενοι παίρνουν άδειες, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερους οδηγούς για τον στόλο σας και μείωση της χρήσης των οχημάτων.

Για να αξιοποιήσετε το διάστημα που δεν θα χρησιμοποιούνται με την ίδια συχνότητα τα οχήματά σας, ίσως είναι καλή ιδέα η εγκατάσταση υλικού διαχείρισης στόλου σε αυτά, χωρίς να χρειάζεται να τα αποσύρετε από τα δρομολόγια, κάτι που θα δημιουργούσε δυνητικά προβλήματα στην επιχείρηση.

2.    Ιδανική περίοδος για την εκπαίδευση των εργαζομένων

Καθώς η δουλειά συχνά πέφτει τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες παίρνουν μεγαλύτερη άδεια, όπως αναφέραμε παραπάνω, μπορεί να είναι η ενδεδειγμένη στιγμή για την εκπαίδευση και ενημέρωση της ομάδας σας σχετικά με την τεχνολογία διαχείρισης στόλου που αναβαθμίστηκε πρόσφατα.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν η επαγγελματική δραστηριότητα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι στα τέλη του καλοκαιριού, οι εργαζόμενοί σας θα έχουν εξοικειωθεί με το νέο λογισμικό διαχείρισης στόλου και είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα τους πιο δραστήριους μήνες.

Ένας άλλος λόγος που η διεξαγωγή εκπαίδευσης μπορεί να γίνει ιδανικά το καλοκαίρι είναι ότι οι εργαζόμενοι είναι συχνά λιγότερο πιθανό να νιώσουν κόπωση και εξάντληση σε σχέση με τον χειμώνα. Εφόσον η εκπαίδευση μπορεί να θεωρηθεί ανιαρή ενασχόληση και δεν είναι πάντα εύκολο να υλοποιηθεί, είναι προτιμότερο να επιλεγεί μια περίοδος όπου οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να δείξουν ενδιαφέρον και να απορροφήσουν πληροφορίες. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από την περίοδο που η διάθεση όλων είναι πιθανώς ανεβασμένη μετά από την απόδραση από το κρύο
και τις απολαύσεις του ζεστού καλοκαιριού!

Αυτό μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά, όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των εργαζομένων, την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και τη συνολική επιτυχία της υλοποίησης της αναβαθμισμένης τεχνολογίας διαχείρισης στόλου.

3.    Δυνατότητα για κατάλληλη προετοιμασία πριν την κατακόρυφη αύξηση της δουλειάς

Καθώς η κίνηση στις επιχειρήσεις επανέρχεται μετά το καλοκαίρι και την επιστροφή του προσωπικού από τις άδειες, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αρχίσετε τότε να εξοπλίζετε τον στόλο σας με νέα τεχνολογία και να εκπαιδεύετε το προσωπικό στη χρήση του.

Αν η κίνηση στην επιχείρησή σας είναι μικρότερη τους καλοκαιρινούς μήνες, το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική περίοδο να ασχοληθείτε με θέματα όπως οι εγκαταστάσεις, οι εκπαιδεύσεις και τα logistics, προτού συρρικνωθεί και πάλι ο χρόνος των αδειών μετά τον Αύγουστο. Η επιχείρησή σας θα είναι έτοιμη με μια νέα, εύχρηστη τεχνολογία και εσείς θα διαθέτετε ήδη κάποια εμπειρία σχετικά με τη χρήση και τον τρόπο που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη της.

Γιατί να αναβαθμίσετε την τεχνολογία του στόλου σας;

Παρόλο που το καλοκαίρι αποτελεί εξαιρετική περίοδο για να αναβαθμίσετε την τεχνολογία του στόλου σας, δεν υπάρχει ακατάλληλη περίοδος για αναβάθμιση, δεδομένων όλων των πλεονεκτημάτων που μπορεί να σας προσφέρει.

Με την τελευταία τεχνολογία στη διαχείριση στόλου, μπορείτε να αποκομίσετε τα εξής:

Συμπέρασμα

Όταν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε την τεχνολογία του στόλου σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες που αφορούν την επιχείρησή σας, όπως πότε παίρνουν άδεια οι εργαζόμενοι, πότε είναι λιγότερο ενεργά τα οχήματα του στόλου σας και σε ποια περίοδο του χρόνου είναι πιθανότερο να έχετε λιγότερη δουλειά.

Παρόλο που η συγκεκριμένη περίοδος μπορεί να συμπίπτει με τους καλοκαιρινούς μήνες, ενδεχομένως αυτό να διαφέρει ανάλογα με την επιχείρησή σας και είναι σημαντικό να το λάβετε υπόψη, όταν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε την τεχνολογία σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορεί να σας βοηθήσει η Fleet Complete με την απρόσκοπτη μετάβαση κατά την αναβάθμιση ή την υλοποίηση τεχνολογίας διαχείρισης στόλου, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Related Articles