EL

Η πολιτική της Fleet Complete σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης και τις ρυθμίσεις τους

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι κάτι τόσο συνηθισμένο στη ζωή μας, που σχεδόν δεν τους παρατηρούμε πια, τα χέρια αυτόματα πληκτρολογούν τον κωδικό στο αντίστοιχο πεδίο για να αποκτήσουμε πρόσβαση στην υπηρεσία που επιθυμούμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι χρησιμοποιούμε κωδικούς πρόσβασης σε πάρα πολλές (εάν όχι σε εκατοντάδες) διαφορετικές σελίδες. 

Password policy Fleet Complete

Οι επιλογές της Fleet Complete για την πολιτική κωδικών πρόσβασης

Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες της Fleet Complete περιέχουν πολλές ευαίσθητες πληροφορίες (δεδομένα τοποθεσίας, προσωπικές πληροφορίες), η ασφάλεια των δεδομένων είναι μία από τις προτεραιότητές μας. Οι διαχειριστές κάθε επιχείρησης μπορούν να θέσουν το επίπεδο ασφάλειας των κωδικών που επιθυμούν. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι ρύθμισης της πολιτικής κωδικών πρόσβασης της επιχείρησής σας.

Τις ρυθμίσεις των κωδικών πρόσβασης μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα «Ρυθμίσεις» της Fleet Complete. Ενώ βρίσκεστε στην καρτέλα «Ρυθμίσεις Οργανισμού» μετακινηθείτε προς τα κάτω και θα δείτε αυτή τη σελίδα:

Fleet Complete password policy

Πολιτική δημιουργίας κωδικών πρόσβασης

Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης:

  • “Πρόσκληση”
  • “Επαλήθευση σε 2 βήματα”

Η “Πρόσκληση”, εξ’ ορισμού όλες οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο. Σ’ αυτή την περίπτωση, η Fleet Complete στέλνει ένα email στον χρήστη με ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσει έναν κωδικό πρόσβασης. Η δημιουργία κωδικού πρόσβασης είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία – απλά κάνετε κλικ στο σύνδεσμο και δημιουργείτε έναν καινούργιο κωδικό. Μπορείτε επίσης να θέσετε το χρονικό όριο λήξης της πρόσκλησης. 

Η Επαλήθευση σε 2 βήματα προσθέτει ένα ακόμα βήμα για περισσότερη ασφάλεια. Όταν δημιουργείται ένας καινούργιος χρήστης, ο διαχειριστής πρέπει επίσης να γνωρίζει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του χρήστη (εκτός από τη διεύθυνση του email του). Μια πρόσκληση στέλνεται μέσω email και όταν ο χρήστης δημιουργεί κωδικό πρόσβασης θα πρέπει να εισάγει τον κωδικό ασφαλείας που έχει σταλθεί στο κινητό του. Αυτή η μέθοδος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία της Fleet Complete.

Ισχύς κωδικού πρόσβασης

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η ισχύς του ίδιου του κωδικού ή το πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να τον μαντέψει. H Fleet Complete επιτρέπει στους διαχειρηστές να αποφασίσουν την περιπλοκότητα του κωδικού πρόσβασης ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκεις κάθε επιχείρησης. Μπορείτε να επιλέξετε και να επιβεβαιώσετε αυτές τις ανάγκες:

  • τον ελάχιστο αριθμό των χαρακτήρων 
  • την πολυπλοκότητα του κωδικού πρόσβασης η οποία κλιμακώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σας – όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο πιο πολύπλοκος είναι ο κωδικός) 
  • ότι πρέπει να περιέχει πεζούς χαρακτήρες
  • ότι πρέπει να περιέχει κεφαλαίους χαρακτήρες
  • ότι πρέπει να περιέχει αριθμούς
  • Αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη ασφάλεια (και πολυπλοκότητα), μπορείτε επίσης να ζητήσετε να χρησιμοποιήσετε ειδικούς χαρακτήρες στον κωδικό πρόσβασής σας, για παράδειγμα μία τελεία, ένα κόμμα, ένα θαυμαστικό, τα σύμβολα του ευρώ ή του δολαρίου κτλ. 

Ορισμένα παραδείγματα πολύ αδύναμων κωδικών πρόσβασης (μην χρησιμοποιήσετε αυτούς ή παρόμοιους κωδικούς πρόσβασης):

  • qwerty123
  • 123456
  • όνομα και ημερομηνία γέννησης (tom1972)
  • κωδικός
  • κωδικός123

Φραγή χρήστη και συχνές αλλαγές κωδικών πρόσβασης

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη φραγή της εισόδου όταν ένας χρήστης έχει εισάγει πολλές φορές λάθος κωδικό πρόσβασης για να αποφευχθούν παραβιάσεις. Μόνο ο διαχειριστής θα μπορεί να ανοίξει έναν κλειδωμένο λογοριασμό. Αυτό μπορεί να αποτρέψει κακόβουλη πρόσβαση από κάποιον που προσπαθεί να μαντέψει έναν κωδικό πρόσβασης, προσπαθώντας πολλές εύκολες εναλλαγές. Παράλληλα, οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί επίσης, έαν δεν γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης δεν θα πρέπει να δοκιμάζουν όλους τους κωδικούς που είχαν στο παρελθόν.

Θα πρέπει επίσης να διευκρινήσετε ότι οι χρήστες χρειάζεται να αλλάζουν τον κωδικό πρόσβασης μετά από έναν προκαθορισμένο αριθμό ημερών (για παράδειγμα μία φορά τον χρόνο ή κάθε έξι μήνες). Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρετε ότι οι παλιοί κωδικοί δεν θα πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθούν για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η πολιτική κωδικών πρόσβασης είναι απόλυτα συμβατή με τον διαχειριστή της Fleet Complete. Κάθε επιχείρηση μπορεί να θέσει το επίπεδο της πολυπλοκότητας και της ασφάλειας που επιθυμεί.

Και να θυμάστε! Οι κωδικοί πρόσβασης είναι σημαντικοί, μην τους μοιράζεστε, να τους αλλάζετε συχνά και να μην τους αποκαλύπτετε σε άλλους.

Related Articles