EL

5 τρόποι για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμων του στόλου σας

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για την εξοικονόμηση καυσίμων Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων δεν σημαίνει μόνο φιλικότητα προς το περιβάλλον αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε την κατανάλωση των καυσίμων του στόλου οχημάτων σας.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε τρόπους  για να μειώσετε τη κατανάλωση καυσίμων:

  1. Αγοράστε καινούρια αυτοκίνητα. Η πιο προηγμένη τεχνολογία είναι σχεδόν πάντα «καθαρότερη» και μπορεί να επιφέρει αποδοτικότερη ενέργεια καυσίμων. Τα καινούρια αυτοκίνητα και φορτηγά είναι πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμων, πιο ασφαλή και πιο άνετα. Συνεπώς, ανακαινίζοντας τον στόλο οχημάτων σας, όχι μόνο μειώνετε την κατανάλωση καυσίμων του στόλου σας, αλλά και βελτιώνετε την ευημερία των εργαζομένων σας.
  2. Μετρήστε πόσο οικονομικά οδηγούν οι οδηγοί σας.  Το λογισμικό διαχείρισης στόλου της Fleet Complete που λειτουργεί βάσει παγκόσμιου συστήματος προσδιορισμού θέσης (GPS) σας βοηθάει να μετρήσετε τον τρόπο οδήγησης των οδηγών σας, όπως τις υπερβολικές επιταχύνσεις, το απότομο φρενάρισμα και στρίψιμο που, κατά μέσο όρο, αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμων. Και στην περίπτωση των φορτηγών, η κατανάλωση καυσίμων μπορεί να μετρηθεί και να προκαθοριστούν, προαιρετικά, πρόσθετες παράμετροι.

  3. Επιβραβεύστε την οικονομική οδήγηση. Τώρα που μπορείτε πλέον να μετρήσετε την οδηγική συμπεριφορά, επιβραβεύστε τους καλύτερους οδηγούς. Κάντε έναν διαγωνισμό. Ο υγιής ανταγωνισμός είναι διασκεδαστικός: σύντομα όλοι θα θέλουν να οδηγούν με πιο οικονομικό τρόπο και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να το πετύχουν. Το ”βραβείο” θα μπορούσε να είναι μια χρηματική ανταμοιβή ή πρόσθετες ημέρες άδειας.
  4. Οργανώστε καλύτερα τα δρομολόγιά σας.Αν οι οδηγοί σας πρέπει να κάνουν αρκετές διαδρομές την ημέρα, όπως για να επισκεφτούν πελάτες ή να παραδώσουν προϊόντα, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις διαδρομές τους. Αλλάζοντας τη σειρά των προορισμών, μπορείτε να εξοικονομήσετε δεκάδες (ακόμη και εκατοντάδες) χιλιόμετρα την ημέρα. Αυτό επίσης σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου καθώς και καυσίμων και χρημάτων.

    Η λύση διαχείρισης στόλου της Fleet Complete σας δίνει τη δυνατότητα να το επιτύχετε. Η αλληλουχία των εργασιών μπορεί να βελτιστοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού – το σύστημα βρίσκει μια διαδρομή που σας επιτρέπει να δαπανάτε λιγότερο χρόνο και καύσιμα και συνεπώς συντελεί στην άμεση εξοικονόμηση κόστους. Μόλις ετοιμαστεί το πρόγραμμα, μπορείτε να αποστείλετε τις εργασίες απευθείας στην έξυπνη συσκευή των εργαζομένων σας.

  5. Οδηγείτε λιγότερο.Αυτή η σύσταση μπορεί να ακούγεται υπεραπλουστευμένη, αλλά είναι πολύ σημαντική. Σκεφτείτε τις διαδρομές σας – είναι όλες αναγκαίες; Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Για παράδειγμα, το ερώτημα κατά πόσο έχει νόημα να οδηγήσετε 200 χιλιόμετρα για να παραδώσετε ένα μικρό πακέτο. Κατά τον ίδιο τρόπο, δέκα μικρές διαδρομές μπορούν να δαπανήσουν πολλά καύσιμα, αλλά να περάσουν απαρατήρητες. Προσδιορίστε την οικονομικά αποδοτικότερη λύση για την παράδοση των προϊόντων σας. Είναι σκόπιμο να καλέσετε έναν πελάτη στο γραφείο σας; Αυτό θα συμβάλει στην εξοικονόμηση καυσίμων και στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Όπως μπορείτε να δείτε, η αλλαγή, η μέτρηση της κατάστασης και η παρακίνηση των οδηγών έχει θετικές επιπτώσεις στην εξοικονόμηση των καυσίμων σας. 

Αναζητάτε λύσεις τηλεματικής για την επιχείρησή σας;

Eπικοινωνήστε μαζί μας! 
ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ DEMO

 

Related Articles