Blog

Βρείτε εδώ ενημερώσεις για εξοκονόμηση χρημάτων, αύξηση των κερδών της επιχείρησής σας καθώς και καινοτόμες ιδέες!

square-icon ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

Συνέντευξη: Τόνυ Λουράκης, CEO της Fleet Complete: Tο επίκεντρο των επόμενων ετών θα είναι η ηλεκτροκίνηση η συνδεσιμότητα οχημάτων αλλά και τ’ αυτόνομα οχήματα.

 

Μιλήστε μας για την Fleet Complete, για τους λόγους που σας οδήγησαν να την ξεκινήσετε πριν από μια 20ετία καθώς επίσης και για τις υπηρεσίες που παρέχετε.

Είχα την τύχη να γνωρίζω από πολύ νεαρή ηλικία ότι ήθελα να γίνω επιχειρηματίας. Οι σπουδές μου ήταν στην επιστήμη των υπολογιστών (Computer Science). Μεγάλωσα σε μια κάπως ‘επιχειρηματική οικογένεια’ - ο  πατέρας μου ήταν και ο ίδιος επιχειρηματίας, έτσι έμαθα πολλά και συμμετείχα από παιδί σε αυτό.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι κοινότητες των Ελλήνων που ζουν εκτός Ελλάδας δεν μπορούσαν εύκολα να βρουν δουλειά, γι’ αυτό ήταν πολύ σύνηθες η πρώτη γενιά της ελληνικής διασποράς να ξεκινήσει τις δικές της επιχειρήσεις.

Όσον αφορά στη Fleet Complete, δημιούργησα την εν λόγω εταιρεία εντελώς τυχαία! Είχα έναν φίλο που εργαζόταν ως οδηγός σε μια εταιρία η οποία που δεν είχε σε καμία σχέση με τεχνολογίες εντοπισμού και παρακολούθησης (tracking technologies). Έτσι βρήκα την  ευκαιρία και δημιούργησα ένα λογισμικό και το πρότεινα ως λύση. Δέχτηκαν και έτσι στη συνέχεια ξεκινήσαμε συνεργασία. Όταν ακόμα, λοιπόν, φοιτούσα στο πανεπιστήμιο, δημιούργησα την πρώτη μου εταιρεία, η οποία στη συνέχεια ονομάστηκε Courier Complete και πωλούσαμε τις λύσεις μας στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το 2004 η εταιρεία αυτή έγινε η Fleet Complete.

Από τον Απρίλιο του 2019, λειτουργείτε branch και στην Ελλάδα ενώ, τον περασμένο Φεβρουάριο, ξεκίνησε και η λειτουργία του Global Operation Centers of Excellence στην Αθήνα. Μιλήστε μας για την παρουσία σας στην Ελλάδα και για τη σημασία του συγκεκριμένου κέντρου στην ευρύτερη λειτουργία της εταιρείας.

Δύο είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους επέλεξα την Ελλάδα ως ένα από τα Παγκόσμια Επιχειρησιακά Κέντρα Aριστείας (Global Operations Centers of Excellence) λειτουργιών Fleet Complete:

Πρώτον, η αγορά στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη με πολύ χαμηλή διείσδυση, οπότε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τον τομέα μας. Επίσης, η πώληση στην Ελλάδα και η υποστήριξη των παγκόσμιων αγορών μέσω της συνεργασίας μας με την Cosmote ήταν μια τεράστια ευκαιρία.

Η Αθήνα έχει γίνει το δεύτερο Global Operations Center of Excellence που εξυπηρετεί ολόκληρο τον κόσμο, εκπληρώνει τις παραγγελίες σε όλη την Ευρώπη και εξυπηρετεί τους πελάτες μας παγκοσμίως. Το πρώτο Global Operationσ Center of Excellence βρίσκεται στην πόλη του Μεξικό.

Ποιος είναι ο αριθμός των οχημάτων και του λοιπού υλικού που διαχειρίζονται οι πελάτες σας μέσω της πλατφόρμας που προσφέρετε; Με πόσες επιχειρήσεις συνεργάζεστε σήμερα και σε ποιες χώρες έχετε παρουσία;

Η Fleet Complete είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης παροχής σημαντικών λύσεων διαχείρισης και τεχνολογίας συνδεδεμένων εταιρικών οχημάτων, στόλων, περιουσιακών στοιχείων και εργαζομένων εν κινήσει.

Η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 600.000 συνδρομητές και εξυπηρετεί περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις σε Καναδά, Η.Π.Α., Μεξικό, Αυστραλία, και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Διατηρεί παγκόσμιες συνεργασίες και διανομές με την AT&T στις Η.Π.Α., με την TELUS στον Καναδά, με την Telstra στην Αυστραλία και με την Deutsche Telekom (T-Mobile) σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η Fleet Complete είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Σημαντικό ρόλο στα προϊόντα σας (όπως και στη συνεργασία με την Cosmote) έχει η τεχνολογία Internet of Things. Κατά τη γνώμη σας, ποιο θα είναι το μέλλον του συγκεκριμένου τομέα; Θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στο επιχειρείν και στην καθημερινότητα μας, όπως αναμένεται;

To πιστεύω απόλυτα!Yπάρχουν τρεις τεχνολογικές τάσεις που πρόκειται να επηρεάσουν τους στόλους με οποιονδήποτε τρόπο:

1.Fleet Connectivity/Συνδεσιμότητα Στόλου: -όπως ακριβώς κάνουμε ήδη στη Fleet Complete. Συνδέουμε τα οχήματα απευθείας από το εργοστάσιο. Οι συνεργασίες OEM (original equipment manufacturer) αποτελούν σημαντικό μέρος των πωλήσεών μας και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να επεκτείνουμε αυτό το κανάλι παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιό μας αποτελείται ήδη από την Mitsubishi στην Αυστραλία, τη General Motors στη Βόρεια Αμερική, την Cummins στις Η.Π.Α. και τελευταία με την προσθήκη της Ford στις ΗΠΑ (και σύντομα στην Ευρώπη), είμαστε ένας από τους κορυφαίους παρόχους ολοκληρωμένης τηλεματικής στην αγορά σήμερα.

2.Fleet Electrification/Hλεκτροκίνηση: Περισσότερα οχήματα θα είναι ηλεκτρικά στο μέλλον. H ηλεκτροκίνηση έχει κάνει σταθερά βήματα προόδου, είναι πολύ ωφέλιμη για το περιβάλλον, ωστόσο η Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.

3.Aυτόνομα Οχήματα: Η αυτόνομη οδήγηση  αποτελεί µια δραστική αλλαγή στον κόσμο του αυτοκινήτου, η οποία προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για το κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και σίγουρα θ ’αλλάξει κατά πολύ τις εμπειρίες που βιώνουμε πίσω από το τιμόνι.

Συνδυάζοντας τα παραπάνω η Fleet Complete  μπορεί να γίνει το καλύτερο ‘εργαλείο’ διαχείρισης στόλου στον κόσμο !

Είστε Έλληνας επιχειρηματίας που παρουσιάζει μια σημαντική πορεία, έχοντας ως «βάση» του τον Καναδά. Μέσα από τη δική σας επιχειρηματική διαδρομή, ποια είναι τα «μαθήματα» που μπορούν να πάρουν οι νέοι επιχειρηματίες; Ποιες οι συμβουλές σας;

Προτείνω να έχουν μια πολύ καλή στρατηγική καθώς και ένα πολύ καλά δομημένο business plan.

Θα πρέπει να  είναι πολύ καλά οργανωμένοι, να κάνουν την  έρευνά τους για το πώς να ‘φτάσουν’ στον πελάτη και φυσικά να κατανοήσουν τις  ανάγκες των πελατών.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα – θ’ αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια, αλλά πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση πείσμα και να εμμένουν στους στόχους τους. Χρειάζεται πάθος για να πετύχουν!

Γνωρίζουμε ότι έχετε σημαντική δραστηριοποίηση και στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Μιλήστε για αυτό και για τη σημασία που θεωρείτε πως έχει η ΕΚΕ για το επιχειρείν του σήμερα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης του Covid-19 που έχει έρθει αντιμέτωπος ολόκληρος ο κόσμος, η Fleet Complete υποστηρίζει τους υπαλλήλους της με πολλούς τρόπους.

Πρώτα απ 'όλα, όλοι οι υπάλληλοι της Fleet Complete,τη περίοδο της κρίσης που διανύουμε, εργάζονται από το σπίτι. Το εργασιακό μας περιβάλλον είναι ευέλικτο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι παρέχουμε Working Coaching Sessions διαδικτυακά, σε όλους τους υπαλλήλους της Fleet Complete παγκόσμια, απαντώντας σε οτιδήποτε απασχολεί τους υπαλλήλους μας εν μέσω κρίσης  και παρέχουμε tips για την ‘εργασία απ’τό σπίτι’.

Η επιχείρηση μας είναι ένα μέρος της κοινωνίας – γι’αυτό και κάνουμε δράσεις  που υποστηρίζουν την κοινότητά μας!

Προσφέραμε, πρόσφατα 5000 ευρώ στην Παιδικά Χωριά SOS, ,ένα φιλανθρωπικό σωματείο με στόχο τη φροντίδα και προστασία των παιδιών, με την δημιουργία κλειστών και ανοιχτών δομών.

Επιπλέον, ιδρύσαμε τη  FLEET COMPLETE CYCLING ACADEMY GREECE. Στόχος της Ακαδημίας, είναι να δημιουργήσει, να εμπνεύσει και να εξελίξει τη νέα γενιά Ελλήνων ποδηλατών. 

Η FLEET COMPLETE CYCLING ACADEMY GREECE επιθυμεί να προσφέρει ώθηση ανάπτυξης σε ολόκληρη την αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα και να διασφαλίσει πως οι ταλαντούχοι Έλληνες αθλητές θα έχουν πλέον την ευκαιρία να κάνουν το καθοριστικό βήμα προς τις διεθνείς, επαγγελματικές ομάδες.CEO Photos-0M2A4074Απασχολείτε στην Ελλάδα 40 εργαζομένους. Είναι εύκολο για την εταιρεία σας να βρει το ταλέντο που αναζητά στην χώρα μας; Επίσης, ποια η γνώμη σας για το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον, σε σύγκριση, ίσως, και με εκείνο του Καναδά;

Η Αθήνα είναι μια ζωντανή, πολύγλωσση πόλη με ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό. Εξακολουθεί να υπάρχει ανεργία και ακόμα, πολλοί ταλαντούχοι υποψήφιοι ψάχνουν για εργασία! Η ομάδα μας στα γραφεία της Αθήνας, στο καινοτόμο Orbit Building, μεγαλώνει συνεχώς!
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι περίπλοκη, υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί, υπερβολική γραφειοκρατία. Στον Καναδά υπάρχoυν λιγότεροι κανονισμοί  απ’ ότι στην Ελλάδα, γι' αυτό και ο Καναδάς είναι καλύτερος για είναι κάποιος επιχειρηματίας! Στην Ελλάδα , τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πολλές αλλαγές, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να είναι το περιβάλλον πιο ευέλικτο, ώστε να προσεγγίσει περισσοτέρους επιχειρηματίες

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Fleet Complete, οι επόμενοι στόχοι; Σε ποιες τεχνολογίες και τομείς θα εστιάσετε το ενδιαφέρον σας μέσα στα επόμενα χρόνια;

Στη Fleet Complete έχουμε πολύ φιλόδοξους στόχους! Στόχος μας είναι το 10πλασιαστεί η εταιρεία μέχρι το 2025, για παράδειγμα οι συνδρομητές μας από 600.000 να γίνουν 6εκ!

Να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προωθούμε την τεχνολογία μας  για να βοηθήσουμε τους στόλους οχημάτων να ευδοκιμήσουν-Helping Fleets Thrive!

Επίσης, όπως ανέφερα προηγουμένως, το επίκεντρο των επόμενων ετών θα είναι η ηλεκτροκίνηση η συνδεσιμότητα οχημάτων αλλά και τ’ αυτόνομα οχήματα.

 

Date published.   Μαϊ 13, 2020    Photo of Angeliki Konstantinidou.  Angeliki Konstantinidou

  ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Οι 7 κυριότεροι λόγοι για τους...

Ως διαχειριστής, πιθανότατα αναζητάτε τρόπους για να γ...

Οι τάσεις των στόλων οχημάτων ...

Αφού η προηγούμενη χρονιά (2021) ήρθε στο τέλος της, έ...

Ένας οδηγός για την κατανόηση ...

Όσον αφορά στη τηλεματική και στη διαχείριση στόλου οχ...

6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνε...

Η αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος (EV) είναι μια μεγάλη...

Συσκευές παρακολούθησης GPS: Α...

Η εξέλιξη της τηλεματικής και της παρακολούθησης μέσω ...